Fondsenwerving

De relatie van verenigingen met sponsoren is in de meeste gevallen gebaseerd op de ‘gunfactor’. Sponsoren gunnen het de vereniging, maar zij bepalen welke relatie ze aan gaan, wanneer en hoe lang deze duurt. Kortom, de regie ligt bij de sponsor.

De gewenste situatie is dat de regie bij de vereniging ligt. Dit bereikt u door als vereniging een win-win situatie te creëren voor zowel de vereniging als de sponsor. Vanuit een win-win situatie realiseert u een gelijkwaardige onderhandelingspositie met sponsoren. U bent niet langer vragend, maar geeft sturing aan een door uzelf gewenst resultaat. U stelt vast welk thema u aan wilt pakken, het tijdspad, het gewenste resultaat, met welke partners en u neemt de coördinatie van de projecten op zich.

Hiermee realiseert u meer autonomie en zeggenschap over de continuïteit van de vereniging. Deze positie is veel duurzamer aangezien deze is gebaseerd op een win-win situatie én u bent de initiator en sturende partij. Dit biedt tevens de mogelijkheid om beleid (op lange termijn) te maken.

Ook uw vereniging kan de regie in handen nemen, meer sponsoren aan zich verbinden en de sponsorcommissie goed laat functioneren. Neem gerust contact met ons op als uw vereniging de regie in handen wil hebben.

Proxus op Twitter!